האם זה טוב או לא לבנות אתר בwix?
ישנה שאלה אחת חשובה, עתיקה כמו הפלטפורמות לבניות אתרים עצמן- מה עדיף, וויקס או וורדפרס?
אנחנו כאן עם תשובה מהפכנית- אף אחד מהם לא עדיף, לכל אחד מהם ישנם חסרונות ויתרונות בולטים שכדאי לקחת בחשבון.
יחד עם זאת, רבים נמשכים לוויקס בהבטחות של מחירים זולים יותר ומהירות טעינה מטורפת ואנחנו כאן כדי לשאול- האם כדאי לבנות אתר או חנות וירטואלית בוויקס?
למה צריך אתר לעסק?
אתם בטח שואלים את עצמכם כרגע- מה, אנחנו ב-2008? מי צריך אתר כשיש רשתות חברתיות?
אז התשובה היא שלכל עסק כדאי שיהיה גם אתר.
הסיבה הראשונה לכך היא שאתר הוא מקור יציב ומתמשך של לידים שיגיעו אליכם, גם בתקופות שבהן האלגוריתם של הרשתות החברתיות לא אוהב אתכם.
הסיבה השניה היא שאתר הוא גם כרטיס ביקור שמראה רצינות, אמינות ואת הגודל של העסק, אתר טוב עם עיצוב מוצלח ישדר שאתם עסק רציני וגדול.
הסיבה השלישית היא שעדיין, כשאנחנו מחפשים מוצר או שירות כלשהו אנחנו לרוב נפנה לגוגל ולא לרשתות החברתיות וכאן נכנס התפקיד של אתר בהבאה והמרה של לידים.
החסרונות של וויקס
אנחנו לא טיפוסים שליליים באופן כללי, אבל ההחלטה להתחיל מהחסרונות היא כדי שתהיו מודעים בדיוק למה אתם מקבלים כי ב-NV Media אמינות ושקיפות הם שם המשחק.
אלו הם החסרונות של בניית אתר בוויקס:
השקעה כספית- בניגוד לוורדפרס, שבו לא משלמים כמעט על שום דבר חוץ מקניית הדומיין ונפח האחסון, בוויקס צריך לשלם כל חודש סכום שנע בין 4-30$.
ההשקעה הכספית הזו נראית כמו מכשול, אבל בעצם מדובר בסכום זניח שכנראה שלא תתקשו לשלם, אומנם לפעמים כל שקל הוא משמעותי אבל מדובר באותו סכום שאתם מוציאים על ארוחת צהריים במשרד.
פלטפורמה פחות טובה לחנויות- כנראה שבין וויקס לוורדפרס, וורדפרס מנצחת בתחום החנויות הוירטואליות מכיוון שלוורדפרס יש תוספים רבים שעוזרים בנושא, לעומת וויקס שגם מגבילה את מערכת הסליקה שלה לכרטיסי אשראי עם עמלות גבוהות ולפייפל.
פייפל היא פלטפורמת סליקה נוחה ואמינה, אבל פחות פופולרית בישראל ולכן אנחנו ממליצים במקרה הזה לא ללכת על וויקס אם אתם רוצים חנות אינטרנטית.
יחד עם זאת, אם אתם מקימים חנות קטנה או זעירה וויקס יכול להיות אופציה מצוינת בגלל שלל היתרונות שניגע בהם בהמשך.
מהירות טעינה של דפים
למרות שוויקס בשנים האחרונות מצמצמים את הפער, עדיין בוורדפרס זמני הטעינה קצרים יותר והגלישה נוחה יותר במובן של מהירות.
יחד עם זאת, מדובר בהבדלים מינוריים מאוד ולא היינו שופטים לחומרה את וויקס על ההבדלים האלו של מיקרו שניות.
גוגל לא חבר של וויקס- אומנם ישנן היום הרבה יותר אופציות ל-SEO בוויקס משהיו בעבר, אבל משום מה גוגל עדיין מעדיף בניית אתרים בוורדפרס על פני אתרים בוויקס.
אם יש לכם רשת חברתית פעילה תוכלו לעקוף את המגבלה הזו בשיווק באמצעות שיווק צולב.
שיווק צולב הוא פרקטיקה שיווקית שבה נותנים לינקים בנכס דיגיטלי אחד לנכס דיגיטלי אחר, בחיים האמיתיים זה אומר שאתם יכולים לדוגמא לשים מאמרים שמופיעים באתר ברשתות החברתיות ולהנות מיתרון שיווקי.
קוד סגור- לקוד סגור ישנם כמה חסרונות, כשהראשון שביניהם הוא העובדה שברגע שאתם מקימים אתר בוויקס אתם בעצם "מתחתנים" עם הפלטפורמה ולא תוכלו לייצא את האתר לפלטפורמה אחרת במידה ולא תהיו מרוצים מוויקס.
החיסרון השני של קוד סגור הוא הקושי של מתכנתים להטמיע תגיות ולחבר את האתר לגוגל ולרשתות החברתיות.
החיסרון השלישי הוא שבגלל שהקוד סגור מגוון האופציות שלכם מוגבל לאופציות שוויקס נותנים לכם, בניגוד לוורדפרס שבו יש תוסף לכל צורך.
מה הפיתרונות לחסרונות של וויקס?
ישנם כמה דברים שאתם יכולים לעשות כתשובה לחסרונות של וויקס, שיצמצמו את הפער בין וויקס לוורדפרס בקלות, באמצעות כמה צעדים פשוטים שסוכנות דיגיטל יכולה לעשות עבורכם:
בנו אתר רספונסיבי– בנו אתר רספונסיבי שמגיב טוב למובייל ולטאבלטים.
למעשה, וויקס מצטיינת בגישה למובייל כך שכבר יהיה לכם יתרון מובנה בהפיכת האתר לרספונסיבי ונעים לגלישה במכשירים סלולריים.
מכיוון שרוב הגולשים היום מגיעים מהמובייל, אתם תוכלו לייצר עבור עצמכם ייתרון עצום עם בניה של אתר רספונסיבי.
רוצים ללמוד עוד על אתרים רספונסיביים? לחצו כאן.
הוסיפו תיאורים מושכים לאתר שלכם- כדי למשוך גולשים להיכנס לאתר שלכם, תוכלו להוסיף תיאור שיופיע מתחת לשם הדף בעמוד החיפוש של גוגל.
נסו לתת תיאור אטרקטיבי, ממצה, קצר וקולע של הדף ואם יש לכם זמן או סוכנות דיגיטל שעושה את זה עבורכם תוכלו לעשות זאת עבור כל דף באתר ולהרוויח יותר כניסות לאתר מגוגל.
חברו את האתר שלכם לאתרים אחרים- גוגל אוהב כשאתרים מחוברים ויוצרים לינקים לאתרים אחרים.
לכן, נסו לבקש מבעל עסק שאתם מכירים שיווק הדדי או תמורה כספית כדי שישים לינקים לאתר שלכם באתר שלו ולהפך.
עשו מחקר מילות מפתח ופעלו בהתאם- עשו מחקר מילות מפתח באמצעות הכלים החינמיים של גוגל או בקשו מסוכנות הדיגיטל שלכם שתעשה את זה עבורכם.
אם אין לכם קטגוריה של בלוג באתר עדיין, דאגו שתהיה והכניסו לתוכה מאמרים על בסיס שבועי לפחות, כשאתם משתמשים במילות המפתח שחקרתם בכתיבת המאמרים.
משהו שחשוב להדגיש הוא שגוגל רואה מתי אנחנו כותבים מאמר עבורו ומתי הוא כתוב עבור אנשים, נסו לשמור על שפה ברורה ועל משפטים ברורים ללא שימוש יתר במילות המפתח.
כלל הזהב הוא להשתמש במילות מפתח בין 4 ל-9 פעמים במאמר.
מה הם היתרונות של וויקס?
עיצוב- אופציות העיצוב בוויקס יותר מגוונות, אסתטיות ונוחות מהאופציות בוורדפרס ובונה אתרים מתחיל יוכל לעצב אתר יפה בפחות מאמץ וזמן.
אם אתם משתמשים בשירותיה של סוכנות דיגיטל זה לא צריך להיות שיקול עבורכם, הסוכנות תעשה עבורכם עיצוב יפה ואסתטי לא משנה באיזו פלטפורמה אתם משתמשים.
טובה לבוני אתרים מתחילים- וויקס היא פלטפורמה מדהימה לבוני אתרים מתחילים מכיוון שהיא אינטואטיבית, פשוטה ללמידה ונוחה מאוד למתחילים.
למרות שוורדפרס היא גם פלטפורמה טובה, עבור וורדפרס תצטרכו ידע בסיסי בתכנות, לעומת וויקס שבה לא צריך ידע בתכנות בכלל.
אם אתם משתמשים בשירותיה של סוכנות דיגיטל חשוב שתדעו שבמידה ואתם לחוצים בזמן פיתוח אתר בוויקס כנראה ייקח פחות זמן מפיתוח אתר בוורדפרס.
עדכונים אוטומטיים- בניגוד למערכת העדכונים המעט מסורבלת של וורדפרס, מערכת העדכונים של וויקס מצטיינת, אוטומטית ואף פעם לא תפגע לכם באתר בשום צורה אלא רק תשדרג אותו עוד ועוד.
האופציה הזו חשובה במיוחד אם אין לכם סוכנות דיגיטל שעובדת איתכם, מכיוון שבאתר וורדפרס תהיו צריכים להיות כל הזמן עם היד על הדופק בנוגע לעדכונים השונים.
אז מה עדיף – וורדפרס או וויקס?
בסך הכל, אם אתם בונים אתר לבד לשתי הפלטפורמות יש יתרונות וחסרונות, לעומת זאת, אם אתם בונים אתר באמצעות סוכנות דיגיטל ייתכן שהחסרונות והיתרונות לא ישנו לכם הרבה מכיוון שהם יפצו על כל החסרונות של הפלטפורמה בעבודה שלהם.
כך שבעצם מדובר על עניין של העדפה אישית- האם היתרונות של וויקס מספיק חזקים כדי לעמוד מול וורדפרס? רק אתם יודעים לענות על זה כי רק אתם יודעים מה הצרכים והרצונות שלכם מהאתר.