AI שמייצר תמונות הוא סוג של מערכת מבית היצור של הבינה המלאכותית (AI) שמסוגל ליצור תמונות חדשות, אשר לרוב אינן קיימות במקור. מערכות אלו משתמשות בטכניקות של למידת מכונה, ובפרט רשתות היברידיות המתחרות (GANs) שהוצגו לראשונה בשנת 2014.
הרעיון המרכזי של GANs הוא ששני מודלים של למידת מכונה, נקראים "מחולל" ו"בוחן", מתחרים זה בזה. המחולל מנסה ליצור נתונים חדשים (במקרה זה, תמונות) שנראים כמו נתונים אמיתיים, בעוד הבוחן מנסה להבחין בין הנתונים האמיתיים לבין הנתונים שהמחולל יצר. עם הזמן, שני המודלים משתפרים – המחולל מפתח יכולת טובה יותר ליצור תמונות שנראות אמיתיות, והבוחן מפתח יכולת טובה יותר להבחין בין תמונות אמיתיות לבין תמונות מלאכותיות.
אחת הדוגמאות המוכרות ביותר לשימוש ב-GANs ליצירת תמונות הוא "This Person Does Not Exist" (אדם זה אינו קיים), אתר אינטרנט שמייצר תמונות פנים של אנשים שלא קיימים באמת, אלא נוצרו על ידי מודל GAN.
באיזה שלב נמצא הפיתוח של AI תמונות?
פיתוח של בינה מלאכותית תמונות AI התקדם באופן משמעותי בשנה האחרונה. אם אתם משתמשים במדיה החברתית, צופים בתכניות חדשות בשיא השידור, או קוראים מגזין, תמונות שנוצרו באמצעות AI היו בלתי נמנעות. הן בכל מקום, וזה קל לראות למה: הכלים הדרושים ליצירתן כעת טובים – וזמינים לכלל הציבור.
מחוללי תמונות AI לוקחים הצעה טקסטואלית ואז הופכים אותה – כמיטב יכולתם – לתמונה התואמת לתיאור. זה מפתח מספר אפשרויות מטורפות, מאחר וההצעה שלכם יכולה להיות כל דבר מ"ציור שמן אימפרסיוניסטי של גבר קנדי רוכב על אייל ביער של עצי מייפל" עד "תמונה של חמור על הירח".
רוב מחוללי תמונות AI עובדים באופן די דומה. מיליארדים של זוגות טקסט-תמונה משמשים לאימון רשת עצבית. השלב הבא הוא לעבד למעשה את התמונה שנוצרה על ידי ה-AI. הדור האחרון של מחוללי תמונות AI עושה זאת באמצעות תהליך שנקרא דיפוזיה. בעצם, הם מתחילים עם שדה של רעש אקראי ואז עורכים אותו במספר שלבים כדי להתאים לפרשנותם של הגולשים. זה כמו להסתכל למעלה לשמיים מעוננים, למצוא ענן שנראה כמו כלב, ואז להיות מסוגל להקליק את האצבעות שלכם כדי להמשיך להפוך אותו ליותר ויותר כמו כלב.
הסיבה לכך שמחוללי תמונות AI הפכו לפופולריים מאוד ב-12 החודשים האחרונים היא שלפני זה הם היו לא טובים מאוד, בוודאי שלא כמו היום.
תוכנות בולטות ליצירת תמונות AI
התוכנות הטובות ביותר ליצירת תמונות על ידי בינה מלאכותית לשנת 2023 הן:
1. DALL·E 2 – תוכנה קלה לשימוש ליצירת תמונות באמצעות בינה מלאכותית, שבמקרה גם היא נוצרה ע"י חברת OpenAI שבנתה את ChatGPT.
2. Midjourney – תוכנה המספקת את התוצאות הטובות ביותר לתמונות שנוצרו על ידי בינה מלאכותית.
3. DreamStudio – תוכנה המאפשרת התאמה אישית ושליטה על התמונות שנוצרות על ידי הבינה המלאכותית.
האם AI העתידי יחליף את המעצבים של היום?
בינה מלאכותית יכולה להשפיע מאוד על תחום העיצוב ולשנות את האופן שבו אנחנו יוצרים ומשתמשים בתמונות. מחוללי תמונות של AI יכולים ליצור תמונות מעניינות וייחודיות ממילים או מתיאורים, דבר שיכול להקל על המעצבים ליצור תמונות מסוימות במהירות.
אף על פי זאת, ישנם מספר גבולות חשובים שעדיין קיימים. ראשית, בינה מלאכותית מסתמכת על נתונים מאומנים להבנתה של מה שהיא מייצרת. זה אומר שהיא מייצרת תמונות מהמידע שהיא כבר קיבלה, אך אינה מסוגלת להביא רעיונות חדשים או להכיר סגנונות חדשים שהיא לא מכירה.
בנוסף, עיצוב יכול להכיל טקסט, להציג פתרון לבעיות, והבנה של הקונטקסט הרחב שבו נמצאת התמונה – יכולות שבינה מלאכותית עדיין לא מחזיקה בהן. עיצוב מעולם לא היה רק הייצור של תמונה; זה מעריך מה התמונה אמורה להגיד, איך היא תתקבל על ידי הצופה, איך היא מתאימה למותג או למסר ספציפי, וכו'. בינה מלאכותית יכולה להקל על חלק מהעבודה אך ממש לא להחליף את המעצבים האנושיים.
מה עתיד לקרות בפיתוח של תמונות AI?
התוכנות ליצירת תמונות בעזרת בינה מלאכותית מתפתחות במהירות רבה ונראה שהו משפרות את היכולות שלהן באופן מתמשך. אפשר לצפות שבעתיד נראה את התוכנות האלו מתפתחות ומשתפרות באופן שיאפשר להן להתמודד עם משימות יותר מורכבות, ליצור תמונות יותר מפורטות ונועזות, ולהציע יותר שליטה למשתמשים על תהליך היצירה.
חשוב להבין שהשימוש בבינה מלאכותית בתחום זה יכול להוביל לשינויים בתעשיות כמו הפרסום והשיווק הדיגיטלי, שכבר מתחילות להשתמש בכלים אלו ליצירת תוכן מקורי ולגייס רעיונות במהירות. בעתיד, עשויים להתפתח יישומים חדשים לאלגוריתמים אלו, כולל מודעות מותאמות אישית, יצירת אפקטים מיוחדים, ואולי אפילו שיפור ביעילות של פרסום באיקומרס.